arrow_back

Wedstrijdverslag RBB 13/4/2019

Zaterdag 13 april was de laatste reguliere speelronde in de rolstolcompetitie C1, georganiseerd door JBC/Noordehaven in Alkmaar. Omdat I.S.R. al 11 wedstrijden had gespeeld, stond er dit keer slechts één wedstrijd op het programma, namelijk tegen het thuisspelende team JBC.

Helaas waren er dit keer slechts 5 spelers mee en moesten we het met 3 vrouwen; Lisa,Nadia en Melissa en 2 mannen; Quinten en Kevin, opnemen tegen het team van JBC, dat 1 plek onder ons op de ranglijst stond. Het begin ging gelijk op, maar waar wij vaak aanvallend al vast stonden en van afstand moesten schieten, kon JBC makkelijk via breaks en lay-ups scoren. Dit zorgde ervoor dat JBC kon uitlopen en zo eindigde de eerste kwart met een 14-6 achterstand. In het tweede kwart lukte het ons nauwelijks om te scoren, terwijl JBC er wel een paar keer snel kon uitkomen. Positieve is dat Quinten, die vorige wedstrijddag voor het eerst in een officiële wedstrijd een score maakte, nu opnieuw op een mooie wijze kon scoren. Bij rust stond er een achterstand van 21-8 op het bord. Het derde kwart liep het spel iets beter. We waren een paar keer in staat hun snelle aanval af te stoppen, waardoor ze dit kwart slechts 4 scores konden maken. Quinten had opnieuw een mooie score en daarna volgde nog 2 scores van ons. Zo was het derde kwart dus ons beste kwart, met een tussenstand van 29-14. Helaas werd het gebrek aan wissels in het 4e kwart zichtbaar en begon de vermoeidheid op te spelen. Zij konden er weer makkelijker snel uitkomen, maar toch lukte het ons om ook nog een paar scores van afstand te maken. Met zijn vijven hebben we alles gegeven, maar met een eindstand van 37-18 werd er helaas opnieuw een wedstrijd verloren.
Na het uitvoeren van de fluit- en tafeltaken werd weer huiswaarts gekeerd met een zesde plaats na de reguliere wedstrijden. Op 25 mei zullen de finalewedstrijden van dit seizoen plaatsvinden